به جای حفظ کردن، ریاضی را بفهمید
اغلب افراد به جای دقت در درک و فهم راه حل مسائل ریاضی، سعی میکنند این راه حلها را حفظ کنند. همیشه به دنبال چرایی حل مسئله باشید نه فقط چگونگی حل آن، برای مثال نگاهی به الگوریتم تقسیم معمولی بیندازید، وقتی میخواهیم ۷۳ را بر ۳ تقسیم کنیم، اول می بینیم ۷ تقسیم بر ۳ چند میشود اما این ۷ در واقع ۷۰ است یا ۷ تا ۱۰ تایی، درک این واقعیت به این معناست که بدانیم در این مسئله چند گروه ۳ تایی در عدد ۷۳ وجود دارد و تقسیم کردن ۷ بر ۳ یک راه میانبر است و درک اینکه در واقع ما ۷۳ را بر ۳ تقسیم میکنیم مهم است. اگر الگوریتم تقسیم را به درستی درک کنیم دیگر برای ما مسئلهی سختی نخواهد بود.
ریاضی را فقط نخوانید، فعال باشید
بر خلاف برخی مباحث آموزشی، ریاضی را نمیتوان بدون تمرین یاد گرفت. ریاضی مبحثی است که اغلب آسان به نظر نمیرسد، اما نگران نباشید این کاملا طبیعی و بخشی از فرآیند یادگیری ریاضی است. سعی کنید با آن ارتباط برقرار کنید بسیاری از مفاهیم ریاضی به هم مرتبط هستند، هر چقدر بیشتر این روابط را کشف کنید، ریاضی را بهتر میتوانید بفهمید. مفاهیم ریاضی درجات سختی متفاوتی دارند، از سطحی که شما در آن هستید، شروع میشود و به سطوح سختتر میرسد. اینترنت منبعی غنی از سایتهای تعاملی مباحث ریاضی است که میتوانید از آنها استفاده کنید.
تمرین، تمرین، تمرین
میپرسید چگونه ریاضی خود را قوی کنیم، جواب ساده است، کافیست تمرین کنید! حلِ بسیاری از مسائل ریاضی منوط به درک مفهوم آن است. بعضی افراد نیاز به تمرین بیشتر و برخی نیاز به تمرین کمتری دارند. شما باید یک مفهوم را آنقدر تمرین کنید تا به خوبی درکاش کنید و بتوانید به راحتی و به سرعت، راه حل مسائل مختلف آن را بیابید و در یک لحظه بگویید آهان فهمیدم!
اگر بتوانید ۷ مسئلهی مختلف را در یک مبحث ریاضی به درستی حل کنید، یا اینکه اگر مسئلهای را پس از چند ماه دوباره دیدید، باز هم قادر به حل آن باشید٬ میتوان گفت که آن مفهوم را درک کردهاید. حل کردن مسائل و تمرینهای زیاد، کلید درک یک مفهوم ریاضی است.
توضیح بدهید و سوال بپرسید
سعی کنید در مورد راه حل مسائل مختلف برای دیگران توضیح بدهید، به دوستتان درس بدهید یا نکات آن را ثبت کنید. این مهم است که مسائل را بنویسید یا نحوهی حل کردن آنها را شرح دهید. از خودتان بپرسید که به چه دلیلی این مسئله را به این روش حل کردید.
یافتههای ویلیام گلاسر (William Glasser) را به خاطر بسپارید:
10 درصد از آنچه میخوانیم
20 درصد از آنچه میشنویم
30 درصد از آنچه میبینیم
50 درصد از آنچه میبینیم و میشنویم
70 درصد از آنچه در مورد آن با دیگران بحث میکنیم
80 درصد از آنچه به طور شخصی تجربه میکنیم
و 90 درصد از آنچه به دیگران یاد میدهیم
در ذهنمان باقی میماند.
منبع: سایت چطور